Ons doel

U weet wel hoe het gaat :

Nonkel Fons en kameraad Frans hebben vroeger enkele jaren motocrosswedstrijden bezocht en nu zullen ze jonge X wel eens uitleggen en laten zien wat motocross is.  Na enkele ritjes op een achter de tuin liggend stuk land, gaat onze champ op een echt mx-circuit rijden.  Al snel komt hij bedrogen uit. Want Nonkel Fons, die weet het niet goed meer en kameraad Frans weet het noch veel minder.

Ze geven raad mee, waar ze zelf niet van weten of dit de goeie is of niet, dus "doe maar zoals die daar, die rijd heel snel en ...., het ziet er toch niet moeilijk uit."  Meestal komt onze jonge piloot van een kale reis terug, en keert hij (hopelijk zonder kwetsuren) de motorsport de rug toe na enkele slechte ervaringen. Dit kan op korte tijd gebeuren maar ook na enkele jaren.

" Zo moet het eigenlijk niet lopen".

Daarom : bezin eer ge begint !!!!!!!!!!!   Laat je goed informeren door mensen die in het vak zitten en hiervoor zijn opgeleid. Dan is motorcross een heel fijne sport die je jarenlang kan beoefenen.

Dit verhaaltje komt al te vaak voor, met soms de ergste gevolgen van dien.  Te vaak krijgen we piloten over de vloer die  reeds zware kwetsuren achter de rug hebben omdat ze totaal verkeerd werden ingelicht en/of begeleid.  Er zijn vele piloten waar veel meer uit te halen is indien ze goed begeleid zouden worden.  En dan bedoel ik niet dat we allen wereldkampioen gaan worden maar wel veilig een redelijk niveau kunnen behalen zonder zware kwetsuren.

Eén van de mooiste voorbeelden van onze laatste stage te Neeroeteren zijn de volgende foto's. Genomen op wedstrijden voor en na de stage.  Deze foto's laten toch wel blijken dat de stages en scholingen toch enige positieve invloed hebben op de piloten.