Ons doel

U weet wel hoe het gaat :

Nonkel Fons en kameraad Frans hebben vroeger enkele jaren motocrosswedstrijden bezocht en nu zullen ze jonge X wel eens uitleggen en laten zien wat motocross is.  Na enkele ritjes op een achter de tuin liggend stuk land, gaat onze champ op een echt mx-circuit rijden.  Al snel komt hij bedrogen uit. Want Nonkel Fons, die weet het niet goed meer en kameraad Frans weet het noch veel minder.

Ze geven raad mee, waar ze zelf niet van weten of dit de goeie is of niet, dus "doe maar zoals die daar, die rijd heel snel en ...., het ziet er toch niet moeilijk uit."  Meestal komt onze jonge piloot van een kale reis terug, en keert hij (hopelijk zonder kwetsuren) de motorsport de rug toe na enkele slechte ervaringen. Dit kan op korte tijd gebeuren maar ook na enkele jaren.

" Zo moet het eigenlijk niet lopen".

Daarom : bezin eer ge begint !!!!!!!!!!!   Laat je goed informeren door mensen die in het vak zitten en hiervoor zijn opgeleid. Dan is motorcross een heel fijne sport die je jarenlang kan beoefenen.

Dit verhaaltje komt al te vaak voor, met soms de ergste gevolgen van dien.  Te vaak krijgen we piloten over de vloer die  reeds zware kwetsuren achter de rug hebben omdat ze totaal verkeerd werden ingelicht en/of begeleid.  Er zijn vele piloten waar veel meer uit te halen is indien ze goed begeleid zouden worden.  En dan bedoel ik niet dat we allen wereldkampioen gaan worden maar wel veilig een redelijk niveau kunnen behalen zonder zware kwetsuren.

Eén van de mooiste voorbeelden van onze laatste stage te Neeroeteren zijn de volgende foto's. Genomen op wedstrijden voor en na de stage.  Deze foto's laten toch wel blijken dat de stages en scholingen toch enige positieve invloed hebben op de piloten.


Historiek

Onze motocross-school bestaat sinds 1999.  Reeds lang ervoor was ik bezig met piloten te helpen in hun geliefde sport. 

Op 27 december 2001 heb ik het BLOSO-diploma motorcrossinitiator behaald met de hoogste onderscheiding.

Ondertussen heb ik in de winter van '03-'04 een tweede BLOSO-diploma behaald.  Het trainer B algemeen gedeelte is nu in ons bezit.

In samenwerking met het Finlandcircuit in Westdorpe (net over de Belgisch - Nederlandse grens) kunnen we dagelijks het opleiden van mx-piloten verzorgen die net iets meer willen dan alleen maar rondjes draaien op één of ander motorcrossterrein.  Natuurlijk werken we ook samen met andere circuits in België en in de buurlanden.  Zoals het Grand Prix-circuit te Neeroeteren waar we enkele jaren een weekstage organiseren, het Grand Prix-circuit te Lommel waar we steeds onze medewerking verleenden aan de jaarlijkse weekstage van ex-Grand Prix-piloot Alwin van Asten, Velthoven (NL) waar we verschillende malen te gast zijn geweest met stages, het Hondapark te Olmen, Duinkerke - Loon Plage in Noord-Frankrijk, Fermo Italië, Lille, Westdorpe (NL), Axel (NL), Lommel, ....

Onze mx-school is niet alleen bedoeld om jeugd piloten op te leiden, maar ook reeds ervaren piloten zijn bij ons welkom.  Van klein tot groot, van jong tot oud, van beginneling tot ervaren piloot, alle federaties, ... iedereen is bij ons welkom.

Het hele jaar door zijn er dagstages voorzien, tijdens de zomertijd op woensdagnamiddag, van 13U30 tot 17u30,  donderdagavond van 16.30 tot 21.00 en zaterdag, van 9u30 tot 14u00.  Dit op het Finlandcircuit en Zeelandbaan te Westdorpe (NL). Het terrein staat volledig ter beschikking van MX-Training Brik Schelfaut.  Tevens zijn we geregeld in Lille op de Breugelheide. Ook hier hebben we een zeer goede  samenwerking met de terreinuitbaters.  De tijden kunnen aangepast worden, zijn niet bindend en gelden niet tijdens andere stages.

Op verschillende momenten zijn er trainingen voorzien om de MX-jeugdsportpas te behalen. Deze trainingen worden ook door MX-training Brik Schelfaut verzorgd.

Tijdens de schoolvakanties worden er weekstages georganiseerd op verschillende circuits. Deze  zijn meestal in samenwerking met MX-academy Jürgen Van Bellingen. Tijdens de grote stages zijn er verschillende gediplomeerde trainers aanwezig. Op deze link kan u terugblikken op onze georganiseerde week stages

Omdat ik alle schoolvakanties vrij ben, kunnen tijdens deze periodes altijd scholingen of stages besproken worden. Wens je zelf een andere dag contacteer ons voor een afspraak en info of we vrij zijn.

Wij komen ook naar andere circuits bij u in de buurt of op andere dagen naar Westdorpe. op deze link kan u onze agenda raadplegen. Dagstages of dagtrainingen staan niet vermeld, graag hiervoor een mailtje of een belletje.


Onze MX-school kan op de steun rekenen van verschillende sponsors. Zonder deze steun zouden we niet kunnen bestaan. Dus sponsors, bedankt.

We zouden het dan ook fijn vinden wanneer u onze sponsors een zou bezoeken.

valvolinelogo
logo Scott suzuki_logo
logoshoei kop-logo_paardekam